Unived.si

Prezračevalne enote Vents Twin Fresh Standard omogočajo enostavno hišno prezračevanje z rekuperacijo toplote

 

VENTS - ventilation systems

 

Rekuperator Twinfresh Standard

Vents Twin Fresh Standard serija je na voljo v dveh različicah: s kvadratno in okroglo teleskopsko cevjo. Enota za prezračevanje je enostavna za vgradnjo v objektih v gradnji in prenovi, kakor tudi v dokončanih prostorih.

Lokalno hišno prezračevanje z rekuperacijo Twin Fresh Standard  je enostavna in učinkovita rešitev za energijsko varčno prezračevanje posameznih prostorov, počitniških hiš, bivalnih, javnih in poslovnih prostorov.

 

Lastnosti prezračevalnih enot Vents Twin Fresh Standard:

 • učinkovito enoprostorsko prezračevanje z dovodom in odvodom zraka
 • visoko zmogljivi keramični zbiralnik toplote, z učinkom regeneracije toplote do 91% (rekuperacija)
 • ventilator z dvosmernim delovanjem na napetost 12V in nizko porabo električne energije od 1,4 do 7,3 W
 • integrirana avtomatika
 • Tiho delovanje (22-29 dBA)
 • enostavna montaža
 • Filtriranje zraka z G3 filtri
 • vzdržljivi in  namenjeni za neprekinjeno delovanje
 • ne kondenzira

 

Prezračevalni sistem  Twin Fresh Standard je na voljo v dveh različicah: s kvadratno in okroglo teleskopsko cevjo, za enostavno vgradnjo v objekte v gradnji ali prenovi, kakor tudi v že zgrajenih prostorih.

Hišno prezračevanje se upravlja s krmilno ploščo, na katero je lahko vezano več enot hkrati. Delovanje večih enot se med seboj poveže v kontrolirani in centralizirani sistem prezračevanja.

TwinFresh - ventilator z rekuperacijo TwinFresh-R - ventilator z rekuperacijo, okrogli

 

 

 

 

 

 

 

Prezračevalna enota Twin Fresh S  – pravokotna cev (164х164 mm)                         Prezračevalna enota Twin Fresh R – okrogla cev (150×150 mm)

 

Prezračevalna enota z rekuperacijo Teinfresh Standard - sestava

 

Ventilator Vents Twin Fresh Standard – logika delovanja prezračevalnega sistema :

Ventilator Twinfresh Standard  je namenjen za dvostransko delovanje, za regeneracijo toplote (rekuperacija) in oskrbo vlage ali enostransko delovanje, za namene dovoda in odvoda zraka, brez učinka rekuperacije.

Princip delovanja prezračevalnega sistema Twinfresh Standard

 

CIKEL I. topel in zatohel zrak ekstrahira iz prostora, gre skozi keramični akumulator energije. Ko teče skozenj, segreje in navlaži keramični akumulator, kateri prenaša do 91% zbrane toplotne energije. Ko dobi keramični akumulator dovolj energije, ventilator samodejno preklopi v način dovoda zraka.

CIKEL II. Zunanji čist in svež zrak teče skozi keramično energijski akumulator. Hkrati absorbira vlago in se segreje na sobno temperaturo. Ko je temperatura akumulatorja pade, ventilator preklopi v način odvajanja. Proces odvoda in dovoda se nenehno ponavlja. Ventilator zamenja svoj način delovanja prezračevanje vsakih 70 sekund.

 

 

Kontrolna enota  ventilatorja Vents Twin Fresh Standard in delovanje:

Načini delovanja se kontrolira s 3-stikalno nadzorno ploščo.

Avtomatski sistem prezračevalne enote Twin Fresh Standard omogoča delovanje v štirih načinih:

 • Prezračevanje (ekstrakt ali način dobave) pri nizki hitrosti
 • Prezračevanje (ekstrakt ali način dobave) pri visoki hitrosti
 • Povratno prezračevanje (regeneracija) pri nizki hitrosti
 • Povratno prezračevanje (regeneracija), pri visoki hitrosti

 

TwinFresh-pult-320-en

Modela Twin Fresh SA in RA imata že vključeno nadzorno ploščo in električni transformator 12 W, ki omogoča dodatno povezavo do skupaj štiri ventilatorje TwinFresh S ali R.

Nadzorna plošča (KVS za TwinFresh S in KVR za TwinFresh R) je namenjen za nadzor večih enot. Dodatne enote se morajo donaročiti.

Za delovanje 4 enot zadošča transformator 12 W (TRF 220/12-12) V primeru večjega števila enot (do 11) je na voljo transformator 40W (TRF 220/12-40).

 

 

 

Primer delovanja hišnega prezračevanja z uporabo sistema Vents Twin Fresh Standard:

 

Vents-Twin-Fresh-Standart-montag-700

 

Za prezračevalni sistem Vents Twin Fresh Standard namestite po en ventilator v posamezno sobo. Za večje prostore se namestiti dva ali več ventilatorjev. Vse enote se povežejo z nadzorno ploščo.

Delovanje enot se prilagodi tako,da se del enot obrne v način oskrbe in del v način odvoda zraka. Medtem ko del enot, ki odvajajo zrak in akumulirajo izhodno toploto, drugi set  Twin Fresh dovaja skozi akumulator segreti zrak. Skozi časovno določene cikle ventilator izmenično preklopi delovanje na odvod oz. dovod. Tako je poskrbljeno za hišno  prezračevanje vašega doma in za ugodno temperaturo v vseh letnih časih. Skozi zmanjšanje toplotnih izgub zelo zmanjšate stroške energije, potrebne za ogrevanje in hlajenje vašega doma ali pisarne.

Za pravilno kroženje zraka po prostorih, je potrebno zagotoviti skozi dodatne odprtine v vratih.

Za ureditev energetsko varčnega prezračevanja vam priporočamo tudi vgradnjo  odvajanja vlažnega zraka v kuhinji ali kopalnici. Namestite lahko centrifugalni ventilator ali inteligentni ventilator VENTS IFAN, kjer se na podlagi senzorja gibanja ali senzorja vlažnosti odvaja vlažni zrak iz prostora.

 

Primer hišnega prezračevanja z  enotami Twin Fresh Standard:

 

Sistem RA-50

debelina zidu od 250 do 470 mm

Sistem RA-50-2

debelina zidu od 120 do 470 mm

Sistem RA-50

z  odvodom NP 60х204-0021

 

TwinFresh-Standart-montag-1-700

TwinFresh-Standart-montag-2-700

TwinFresh-Standart-montag-3-700