Unived.si

 

Prezračevalne enote Vents TwinFresh Comfo nudijo ekonomično izpopolnjen sistem za hišno prezračevanje z rekuperacijo toplote

VENTS - ventilation systems

 

prezračevanje TwinFresh Comfo, rekuperacija, prezračevanje z rekuperacijo

 

Prezračevanje z rekuperacijo TwinFresh Comfo – Lokalno hišno prezračevanje z rekuperacijo (visoko zmogljivo regeneracijo toplotne energije). So oblikovno podobni standardni seriji TwinFresh Stadard. Enote z rekuperacijo toplote se  odlikujejo s posodobljenimi funkcijami nadzora, daljinskim upravljalnikom in stikali na ohišju.

TwinFresh Comfo je enostavna in učinkovita rešitev. Zagotavlja urejeno in energijsko varčno prezračevanje v ločenih prostorih, počitniških hišah, javnih in poslovnih prostorih.

 

 

Lastnosti –  prezračevanje z rekuperacijo Vents TwinFresh Comfo
  •  učinkovito enoprostorsko prezračevanje z dovodom in odvodom zraka v eni enoti
  • ventilator ima vgrajen visoko zmogljivi keramični zbiralnik toplote, z učinkom regeneracije toplote do 90%
  • dvosmerno delovanje pod napetostjo 12V in nizko porabo električne energije od 1,4 do 7,3 W
  • integrirana avtomatika
  • Tiho delovanje ventilatorja(22-29 dBA)
  • enostavna montaža
  • Filtriranje zraka z G3 filtri
  • vzdržljivi in namenjeni za neprekinjeno delovanje
  • ne kondenzira

Poleg izredno enostavne montaže je prednost enot  Vents Twinfresh Comfo tudi enostavna uporaba. Za delovanje ne potrebujete dodatne kontrolne enote in povezave med enotami. Rekuperator Vents TwinFresh Comfo enostavno pritrdite v pripravljeno odprtino in vklopite v vtičnico. Enota je takoj pripravljena za delovanje. Prezračevanje se upravlja preko priloženega daljinskega upravljalnika.

TwinFresh-Comfo prezračevalni sistem, rekuperacija Twinfresh Comfo - prezračevanje z rekuperacijo; rekuperacija toplote, prezračevalni sistem z rekuperacijo

 

 

 

 

 

 

 

Vents TwinFresh Comfo R -okrogla cev 100 mm/150 mm         Vents TwinFresh Comfo S – kvadradna cev  150 x 150 mm

Sestava enote z rekuperacijo VentsTwin Fresh Comfo

Prezračevanje z rekuperacijo Vents TwinFresh Comfo – logika delovanja:

Rekuperator Twin Fresh Comfo je namenjen za dvostransko delovanje, za regeneracijo toplote in oskrbo vlage ali enostransko delovanje, za namene dovoda in odvoda zraka, brez učinka regeneracije.

Twinfresh Comfo - prezračevanje z rekuperacijo; rekuperacija toplote, prezračevalni sistem z rekuperacijo

 

CIKEL I. topel in zatohel zrak ekstrahira iz prostora, gre skozi keramični akumulator energije. Ko teče skozenj, segreje in navlaži keramični akumulator, kateri prenaša do 91% zbrane toplotne energije. Ko dobi keramični akumulator dovolj energije, ventilator samodejno preklopi v način dovoda zraka.

CIKEL II. Zunanji čist in svež zrak teče skozi keramično energijski akumulator. Hkrati absorbira vlago in se segreje na sobno temperaturo. Ko je temperatura akumulatorja pade, ventilator preklopi v način odvajanja. Proces odvoda in dovoda se nenehno ponavlja. Ventilator zamenja svoj način delovanja prezračevanje vsakih 70 sekund.

 

 

Daljinska kontrolna enota Vents Twin FreshComfo in njene funkcije:

 

Funkcije upravljalca Twinfresh Comfo

Poleg nadzorne enote za daljinsko upravljanje rekuperatorja TWIN FRESH COMFO RA, so za dodatno udobje in dodatno kontrolo na ohišj ventilatorja dodana ročna stikala (za osnovni način delovanja).

Kontrole - ohišje - Twinfresh Comfo

Za aktivno upravljanja TWINFRESH COMFO RA z daljinskim upravljalnikom, morajo biti stikala na ohišju v sredinskem položaju.

Primer –  Hišno prezračevanje z rekuperacijo Vents TwinFresh Comfo

 

 

TwinFresh-Comfo - postavitev

Za hišno prezračevanje, ki temelji na  delovanju prezračevalnega sistema Vents TwinFresh, namestite po eno enoto v vsaki sobi. Za večje prostore se namesti dve ali več enot.

Delovanje enot se prilagodi tako,da se del enot obrne v način oskrbe in del v način odvoda zraka. Ko del ventilatorjev, ki odvajajo zrak in akumulirajo izhodno toploto, drugi set enot Vents TwinFresh dovaja skozi akumulator segreti zrak. Skozi časovno določene cikle ventilatorji preklaplajo med odvodom in dovodom. Tako je poskrbljeno za prezračevanje vašega doma, poskrbljeno je za ugodno temperaturo v vseh letnih časih. Ob zmanjšanju toplotnih izgub se zelo zmanjšajo stroški ogrevanja in hlajenja prostorov.

Za pravilno kroženje zraka po prostorih, je potrebno zagotoviti skozi dodatne odprtine v vratih.

Za ureditev energetsko varčnega prezračevanja vam priporočamo namestitev odvodnih ventilatorjev v kuhinji ali kopalnici. Priporočamo vgradnjo centrifugalnih ventilatorjev ali  ventilatorje serije VENTS IFAN, kateri odvajajo zrak na podlagi senzorja gibanja ali senzorja vlažnosti.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo  Vents Twinfresh Comfo v različnih primerih:

 

TwinFresh-Comfo-montag-3-700

TwinFresh-Comfo-montag-1-700

TwinFresh-Comfo-montag-2-700