Unived.si

Prezračevanje Vents pripelje svež zrak in udobje v Vaš dom!

 

VENTS - ventilation system, rekuperacija, prezrezračevanje z rekuperacijo

 

Redno prezračevanje je vedno manj prisotno v vsakdanjem življenju. Razlogov za to je več. Lahko je daljša odsotnost zaradi dela, sama onesnaženost zraka, posegi v objekt, da bi zagotovili manjše izgube toplotne energije in drugo. Neredno prezračevanje pa pomeni zastajanje onesnaženega in vlažnega zraka v prostoru.

Zrak, ki zapolnjuje prostore lahko vsebuje veliko število bakterij in prašnih delcev. V mestih je vse višja koncentracija vseh vrst hlapov, plinov in drugih komunalnih odpadnih delcev, ki povzročijo visoko koncentracijo onesnaženosti. Ni potrebno poudarjati, da vdihavanje onesnaženega, zelo vlažnega in kisika osiromašenega zraka škoduje našemu zdravju.

Da bi odpravili težave, povezane s tveganji za zdravje, moramo vlažen, onesnažen zrak redno odstranjevati in nadomeščati s svežim. Dovod zraka mora biti vedno prodreti v vse sobe v hiši ali stanovanju, da se zagotovi popolno in učinkovito prezračevanje. Zato je izbira za učinkovito prezračevanje Vents pravilna in racionalna rešitev.

 

Rešitve za lokalno oz. decentralizirano prezračevanje z rekuperacijo:

 

Prezračevalni sistem VENTS TWINFRESH   – Učinkovita in varčna enota za lokalno prezračevanje z rekuperacijo zmogljivosti do 91%. Primerna za novogradnje in že obstoječe objekte.

Twinfresh RA-50, prezračevanje z rekuperacijo, prezračevalni sistem

Ventilator Vents TwinFresh Standard

Vents Twin Fresh Standard prezračevalne enote z rekuperacijo toplote so na voljo v dveh različicah: s kvadratno in okroglo teleskopsko cevjo. Enota za prezračevanje je enostavna za vgradnjo v objektih v gradnji in prenovi, kakor tudi v dokončanih prostorih.

Twinfresh Comfo - prezračevanje z rekuperacijo; rekuperacija toplote, prezračevalni sistem z rekuperacijo

Ventilator Vents TwinFresh Comfo

Prezračevalne enote z rekuperacijo  TwinFresh Comfo ima visoko zmogljivo regeneracijo energije. Rekuperacijske enote so oblikovno podobne standardni seriji TwinFresh. Odlikujejo se s posodobljenimi funkcijami nadzora, daljinskim upravljalnikom in stikali na ohišju.

 

 

 

 

MICRA – Enoprostorska  enota za prezračevanje z rekuperacijo zraka Micra je ekonomočna rešitev,  za energijsko varčno prezračevanje ločenih prostorov v apartmajih, počitniških hišah, družbenih in poslovnih prostorih.

 

MICRA 60

MICRA 60

Ekonomična enoprostorska enota za prezračevanje z rekuperacijo toplote. Primerna je za v enoposteljne sobe, prezračevanje stanovanja, počitniške hiše, socialnih in gospodarskih prostorov. Za delovanje ne potrebujete priklopa na zračnike. Najboljša rešitev za preprosto in učinkovito prezračevanje v obnovljenih prostorih.

MICRA 150

MICRA 150 E

Enoprostorska enota za prezračevanje z rekuperacijo toplote in dodano funkcijo dogrevanja. Zasnovana je tako, da zagotavljajo idealno prezračevanje prostorov bivalnih in poslovnih prostorov, stanovanj in vikendov. MICRA 150 E je najbolj primerna rešitev za objekte v prenovi in že prenovljene prostore. Montaža je enostavna, brez potrebe po vgradnji zračnega kanala v objekt.