Unived.si

Dimniške tuljave  DARCO – poskrbite za vlek Vašega dimnika

Darco - uradna stranPri podjetju DARCO boste našli široko paleto  kvalitetnih proizvodov za dimniške sisteme različnih vrst. V ponudbi najdete kavlitetne proizvode:

  • Dimniške tuljave DARCO – Dimniške tuljave  prilagojene na vse znane sisteme ogrevanja (dimniki za peči na olje, plin, pelete, trda goriva, …). Na voljo je veliko različic,  katere lahko naročite v kompletu ali  po delih, glede na Vaše želje.
  • Dimniške kape DARCO – Dimniške kape so lahko statične in vrteče. S vojo obliko in funkcijo zelo pripomorejo k vleku vašega dimnika. Posebnost podjetja Darco so vrteče dimniške kape. Najbolj prepoznavna sta tipa ROTOWENT  DRAGON in TURBOWENT
  • Ostale specialne dele za gradnjo dimnikov (regulatorji, dušilci, generatorj vleka, …)

DIMNIŠKE TULJAVE DARCO

DIMNIŠKE KAPE TURBOWENT

Vrteče dimniške kape - TURBOWENT

Vrteča dimniška kapa Turbowent je naprava, ki na   dinamičen način, uporabi silo vetra za povišanje vleka dimnika. Turbina se vedno vrti v isto smer, neglede na moč ali smer v katero piha veter. Namesti se na konec ventilacijskih odprtin dimnika.  Na voljo so modeli z možnostjo odpiranja, za lažje vzdrževanje in čiščenje dimniške tuljave.

Maksimalna delovna temperatura: 150 [ ºC]

Vrtljivi sistem: kroglični ležaji, potopljeni v olje, odporni na visoke temperature

Na voljo v različnih dimenzijah in vgradnih kombinacijah. Možna nadgradnja z elektromotorjem (maksimalna delovna temperatura 50 [ ºC])

 

DIMNIŠKE KAPE  ROTOWENT DRAGON

Vrteče dimniške kape ROTOWENT DRAGON

– Samodejno prilagodljive vrteče dimniške kape Rotowent DRAGON  na dinamičen način uporabijo hitrost in moč vetra s pomočjo katerega izboljša vlek dimnika. Kape se vedno postavijo v nasprotno smer pihanja vetra, ne glede na njegovo moč ali smer.

– Priporočljiva je namestitev na konec dimniške cevi.

– Primerna je za različne tipe dimnikov ter načine ogrevanja (olje, plin, trda goriva), saj je izredno odporena na tovrstne dime, ki jih ta goriva proizvajajo.

– Zahvaljujoč posebni patentirani konstrukciji s krogličnimi ležaji izven kape lahko prenese izradno visoke temperature, ki jih dosežemo v pečeh na premog ali les.

– Maksimalna delovna temperatura: 500°C

– Vrtljivi sistem: kroglični ležaji odporni na visoke temperature

– Material: Nerjaveče jeklo

 

 DIMNIŠKE KAPE  – H tip

Statične dimniške kape

H-tip statične glave je naprava, ki uporaba dinamično moč vetra s pomočjo katere dvigne vlek dimnika. Glava ustvari razliko v pritisku in povzroči, da se zrak začne dvigovati. Nameščena je na konec dimniških ventilacijskih kanalov.

Najvišja delovna temperatura: 180 °C

Material: Nerjaveče jeklo

 

 

 

DIMNIŠKI VENTILATOR – GENERATOR VLEKA

Darco dimniški ventilator - prisilni vlek

 

GENERATOR VLEKA je dimniški ventilator, ki naj bo nameščen na vrhu dimnika (dimnih plinov ali saj). Njegov namen in princip delovanja je, da poveča in stabilizira vlek dimnika, ne glede na to, kakšna je višina dimnika, hitrost vetra ali drugi naravni pogoji.

Generator vleka ustvari podtlak v dimniku s pomočjo posebnega »injekcijskega efekta. Ta ustvari tok zraka, na drugem kanalu, kar ustvari podtlak na glavnem dimniškem vodu.

Ventilator, ki je nameščen zunaj glavnega dimniškega voda povzroči premikanje zraka. Ta način delovanja ne blokira dimniškega voda in ne ovira odvajanja plinov, obenem pa omogoča napravi, da zdrži visoke temperature. Med kurjenjem je priporočljivo da je naprava prižgana ves čas.

Način delovanja