Unived.si

Peletni gorilnik Tulikukko S – Navodila za uporabo

 

 Z upoštevanjem navodil boste ob uporabi peletnega gorilnika uživali še dolgo časa!

 

Navodila 1

 

1

Prilagodite dolžino in širino tako, da se peletni gorilnik popolnoma prilega kurišču vašega kamina ali peči. Odprite loputo in postavite gorilnik na dno, rešetko kamina oz. peči.

 

 

Navodila 5

 

5

Lesni peleti se v ozadju hitro vnamejo in enakomerno razporedijo po kurišču.

 

Navodila 2

 

2

Napolnite peletni gorilnik s lesnimi peleti. Vnešena količina mora biti manjša od višine robnih stranic. Poskrbite, da ostane zračna komora na zadnji strani prosta.

 

 

Navodila 6

 

6

Ko se ogenj enakomerno porazdeli po gorilniku, prilagodite vnos vhodnega zraka tako, da bo ogenj enakomerno svetlo rumene barve. Peletni gorilnih je oblikovan, da peleti enakomerno izgorijo.

Ko v gorilniku ostane samo še žerjavica, zmanjšajte količino vhodnega zraka na minimalno količino, da preprečite pregretje gorilnika in podaljšate njegovo življensko dobo.

 

navodila 3

 

3

V ozadju ima peletni gorilnik zračno odprtino, katera mora ostati prazna, saj je namenjena za oskrbo zraka pri gorenju lesnih peletov.

 

Navodila 7

 

7Lesni peleti v gorilniku Tulikukko gorijo čisto in po izgoretju ostane zelo malo pepela. Po izgoretju peletov poskrbite,da bo gorilnik pred ponovno uporabo čist in pepel odstranjen.

Navodila 4

 

4Prižgite zažigalno kocko in jo z lopatico potisnite v zadnji del gorilnika.

 

Opozorilo: Pred uporabo pri proizvajalcu vašega kamina ali peči preverite možnost uporabite lesne peletov!

Opozorilo: Nikoli ne dodajajte lesnih peletov na žerjavico, vroč ali neočiščen gorilnik!