Unived.si

Peletni gorilnik, kamini, kaminske peči, peleti

Peletni gorilnik Tulikukko je vsestranski!

 

Novi peletni gorilnik Tulikukko S je primeren za skoraj vsak kamin ali peč na drva. Dolžina se lahko prilagodi med 200-330 mm in širina med 230-430 mm. Višina je 195 mm. Ta model je zelo enostavno namestiti v vsak kamin.

Delovanje peletnega gorilnika Tulikukko temelji na kontroliranem kroženju zraka. Pelete tako lahko enostavno prižgemo že s pomočjo vžigalnika. za delovanje peletnega gorilca ne bo potrebno predelovati vašega kamina, saj za delovanje zadošča že zračni sistem kamina ali peči.

Peleti v gorilniku Tulikukko gorijo čisto in hitro. Skozi gorenje se sproščajo vroči izhodni plini, zato se proizvede zelo malo pepela. Čiščenje gorilnika lahko opravite kar v kurišču.

Na gorilniku Tulikukko so bile opravljene meritve emisij. Ta ustvarja preverljivo čisto toploto, saj so izmerjene emisije prepričljivo pod mejnimi vrednostmi, ki veljajo na področju Finske, kjer veljajo stroga pravila.

 

Opomba! Pri proizvajalcu kamina ali kaminske peči preverite, če dovoljujejo uporabo lesnih peletov !

 

 

 

Pred uporabo preberite navodila za uporabo! S pravilno uporabo in upoštevanjem navodil lahko pričakujete podaljšanje življenske dobe vašega kurišča.