Unived.si

Napenjalni strop DPS je najboljši način, da hitro spremenite notranjost

Napenjalni strop

Že skoraj 20 let podjetje Grupa DPS proizvaja in ponuja  široko paleto napenjalni stropov. Njihovi izdelki, strokovno znanje in izkušnje postajajo vse bolj iskani, predvsem na področju oblikovanja notranjih prostorov. Napenjalni strop DPS daje edinstven značaj vsem tipom prostorov in objektov: stanovanju, pisarni, restavraciji, bazenu in celo cerkvi.

Za proizvode podjetja DPS  je značilno:

D – oblikovalski pristop do prostora P – strokovnost v vsakem detajlu S – 100% zadovoljstvo strank

Kaj je napenjalni strop?

Napenjalni strop je oblika spuščenega stropa, za katerega lahko rečemo, da že samo po sebi predstavlja obliko sodobne notranje opreme. Opravlja lahko veliko funkcij hkrati:

  • Vgradnja  za znižanje previsokih stropov ali za prekritje stropnih instalacij.
  • Napenjalni strop velja tudi za dekorativni element, ki nam poda čisto drugačen občutek v prostoru. Na voljo je v različnih bavah in kombinacijah. Hkrati omogoča izvedbo v raznih oblikah.
  • Vizualno povečanje prostoro pri uporabi stropa, kjer je uporabljen zrcalni sloj.
  • Omogoča vgradnjo svetil v/zaa napenaljni strop, kot dodaten vir svetlobe in dekorativni element, ki izraža ustvarjalnost in dober okus.
Kje lahko uporabimo napenjalne strope?

DPS napenjalni strop je moderna in funkcionalna rešitev za uporabo v stanovanjih, kot tudi v javnih prostorih. Doma se lahko uporablja v dnevni sobi, jedilnici, kuhinji, kopalnici, ali v katerikoli drugi sobi.

V javnih prostorih je možno napenjalni strop uporabljati v pisarnah, šolah, bazenih, zdraviliščih, muzejih, galerijah, bankah, hotelih, restavracijah, klubih, diskotekah, razstavah, na sejmih kot postavitve sejemskih prostorov ter tudi v sakralnih objektih. Predvsem pa se uporaba napenjalnega stropa priporoča v bolnišnicah in ostalih objektih, kjer je potrebna absolutna sterilnost prostora.

Prednostim ki jih nudi napenjalni strop DPS:

Napenjalni strop je popolnoma odporen na vlago, paro in vodo pod pritiskom iz drugih delov stavbe, zaradi česar je notranjost prostora zaščitena proti poplavam iz zgornjih etaž prav tako pa ščiti strešno konstrukcijo proti kopičenju prekomerne količine vlage.

Pomembna prednost napenjalnega stropa je njegovo preprosto vzdrževanje in negovanje. Pri običajni uporabi čiščenje običajno poteka vsakih 5-7 let in ga lahko opravite sami z uporabo posebnega čistila »DPS – PLAFONCLEAN«. To pomeni, da vam v primerjavi s klasičnimi stropnimi materiali, ni potrebno skrbeti za barvanje, premazovanje ali impregniranje vašega stropa. Garancija na strokovno vgrajen  napenjalne strop 10 let.

Premaz DPS napenjalnega stropa je antistatičen, vodotesen, anti-sezmičen. Nudi dolgoročno rešitev in ne zahteva dodatnih naložb v celotnem življenjskem ciklu materiala. Membranska prožnost odpravlja skupni problem tradicionalnih mavčno-kartonskih stropov, Tako napenjalni strop DPS postaja nepogrešljivi element v gradbeništvu. Predvsem so uporabni  v objektih, ki še zmeraj »dihajo«. Napenjalne strope je možno 100% reciklirati.

Vsi sestavi DPS sistema  so izdelane po najvišjih standardih in v skladu z EN 14716:2004 standardom, kar potrjuje izjava o skladnosti 1488-CPD-0106 / W.

Ali mora biti strop vedno ravne oblike?

Vsaka izvedba  ima lahko svojo edinstveno obliko: ravno, ovalno, ukrivljeno, krožno, tridimenzionalno ali lomljeno več nivojsko. Vse je odvisno od vizije, iznajdljivosti in ustvarjalnosti arhitekta.

Predstavljajte si, da imate v jedilnici strop v obliki koles, oziroma v dnevni sobi strop v obliki valov ali pa v moderni kuhinji popolnoma raven in sijoč strop z vgradnimi sijalkami. To je le nekaj primerov sodobne uporabe, katere nudi napenjalni strop DPS.

Ali mora biti strop vedno bele barve?

Seveda da ne. Tradicionalno so stropi večinoma bele barve, čeprav so lahko pobarvani v različne barve. V primeru DPS napenjalnega stropa lahko izberete barvno kombinacijo, ki bo kar najbolj izrazila karakter notranjosti prostora. Bela barva DPS napenjalnega stropa je skoraj popolnoma podobna stropu iz mavčno-kartonskih plošč. Vendar pa izbira ni omejena samo na eno barvo – nudimo jim več kot sto: od bele, rumene, zelene, modre, rdeče, vijolične do rjave, sive, kovinske barve in intenzivno črne barve. Pravilna izbira barve je ključ do uspeha.

Nudimo tudi različne strukture površine napenjalnih stropov: zrcalna, saten, prozorna, mat ali kovinska. Končni estetski učinek je rezultat izbire strukture napenjalnega stropa, barve, razsvetljave in oblike stropa.

Kako se montira napenjalni strop?

Napenjalni strop je zaradi enostavnosti vgradnje odličen način za hitro in estetsko prenovo vseh vrst notranjih prostorov. DPS napenjalni strop je napet od stene do stene na predhodno vgrajene plastične ali aluminijaste profile. Običajno se montira nekaj centimetrov pod obstoječi strop. Minimalna zahtevana razdalja do obstoječega stropa je 2 cm. To je enostaven način montaže, ki ne zahteva neke zahtevne priprave prostora. Montaža poteka hitro in ne povzroča umazanije v prostoru.

Nameščeni napenjalni strop je zelo lahek in tehta manj kot 200 g / m², kar pomeni, da napenjalni strop ne predstavlja nobene dodatne obremenitve na obstoječi strop. Montaža svetilk in prezračevanja na strop, ne predstavlja nikakršnih ovir, zato se na strop lahko montira tako tradicionalne svetilke in lestence, kot tudi halogenke, optična vlakna in RGB LED.